Annons

Annihilator - Ballistic, Sadistic (8)

Band: Annihilator
Titel: Ballistic, Sadistic
År: 2020
Bolag: Silver Lining
Betyg: 8/10

Recensent: Aki Maijala

Annihilator. Thrash-veteranerna och riffguden Jeff Waters band som man minns sen barndomen när man var tio år och klädde sig i tuff väst med Annihilatorloggan, pins och nitar.
Nya plattan ”Ballistic, Sadistic” är en otroligt skön käftsmäll som man, likt i en Matrix-film, lyfter från marken i slowmotion medan regndropparna faller sakta och man faller med ett leende mot marken och en välkommen medvetslöshet.

Tempot, riffen, öset och det klassiskt thrashiga hårdrockssoundet är riktigt sköna att njuta av i lurarna när man behöver en stund för sig själv och få ut all passiv aggressivitet.
Jeffs grymma röst passar perfekt till moderna Annihilator och de igenkännande goa riffen blir berusande för lyckocentrat när man återföds för en stund till den där 10-åriga ungen igen.

Öppnaren ”Armed to the teeth” är så grymt ösig den kan bli och man vill bara ut och bränna gummi, dricka Jack Daniels och hitta på bus.
Och inte heller lugnar det ner sig när tvåan ”Psycho Ward” tar vid. En personlig instant klassiker som kommer rulla hårt på spelaren vart jag än är. Återkommande stunder med gåshud när man får toner av 80-talshårdrocken inbakat i sin mumsiga Annihilator-Calzone.
Tredjespåret ”I Am Warfare” är låten man lyssnar på när man vill få ut aggressioner eller pumpa skrot tills venen i pannan brister. Pulsen höjs och adrenalinet smyger sakta in i blodflödet och man blir nästan lite andfådd efteråt. Det är en genomgående effekt genom hela albumet. Grymt skönt.

Övriga stenhårda låtar fyller sin funktion och gör hela plattan till en grymt bra stund av kroppslig och mental njutning. Speciellt låten ”Riot” som har en skön melodi som retar mig för att jag inte kan komma på vart jag hört den innan. Kan det vara från ”Castlevania”-spelen eller nåt annat liknande?
”Lip Service'”helt klart en version 2.0 av låten ”Knight jumps Queen” från '”et the world on Fire” från 1993. En bättre version denna gång helt klart.
Hela albumet är kryddat med blandade toner av tidiga Metallica, Slayer, Godsmack, Sepultura, Rob Zombie och såklart Annihilator. Jeff Waters strängsmekande fingerfärdighet går inte att ta miste på.

En stabil och sjukt bra old school-thrashplatta minst sagt. Den kommer att genomspelas många gånger framöver och det känns som att man hör något nytt från förr varje gång man lyssnar.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.