Annons

Testament - Titans of Creation (8)

Band: Testament
Titel: Titans of Creation
År: 2020
Bolag: Nuclear Blast
Betyg: 8/10

Recensent: Martin Vinterell

Testament är tillbaka med ett nytt efterlängtat album.
Ett band som under hela 2000-talet släppt plattor av yppersta thrashklass och som tillsammans med Exodus är det band som håller fanan högst av det äldre gardet.

Hur låter det då?
Ja inte blir man besviken, soundet och riffen är lika tunga som vanligt. Chuck Billys röst är lika kraftfull som alltid och gitarrfirma Peterson/Skolnick är sannolikt en av thrashvärldens mest välfungerande och väloljade duos.
Bandet sätter nivån högt direkt med öppningslåten "Children of the next level" som sedan följs av habila "WWIII" och "Dreamer Deciver"

På fjärde spåret kommer möjligen plattans starkaste spår "Night of the witch" och sen rullar det på med fartfylld thrash av förnämligaste klass.
Det finns som på de flesta album ett par typiska fyllnadslåtar: "Symptoms" och "code of Hammurabi" får symbolisera dessa för mig.
Avslutningsnumret "Curse of Osiris" är en låt som mer eller mindre pulveriserar dig som lyssnare innan sista spåret "Catacombs" som egentligen är ett outro tar vid.
Vid det här laget sitter jag med ett leende på läpparna och en släng tinnitus i öronen men det är så det ska vara.

Det måste sägas att det är imponerande att grabbarna lyckas låta old school och fräscha samtidigt efter snart 40 år som band.
Fortsätter Kalifornienkvintetten släppa thrash av denna kvalité så kan vi som lyssnare bara tacka, ta emot, njuta och hoppas att de orkar hålla igång länge till!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.