Annons

Gone Is Gone - Gone Is Gone (6)

Band: Gone Is Gone
Titel: Gone Is Gone (ep)
År: 2016
Bolag: Rise Records
Betyg: 6/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Troy Sanders ligger inte på latsidan. Är det inte turnerande eller skivinspelningar med MASTODON som står på agendan, läggs det tid på KILLER BE KILLED. Som om inte det vore nog har han nu spelat in tjugotalet låtar med Troy Van Leeuwen (QUEENS OF THE STONE AGE), Tony Hajjar (AT THE DRIVE-IN) och multiinstrumentalisten Mike Zarin under namnet GONE IS GONE. Åtta av dessa återfinns på den här självbetitlade debutep:n.

Resultatet är inte omistligt - kvartetten hade onekligen kunnat ta ut svängarna än mer - men kvaliteten är genomgående hög. Den filmiska auran, Sanders omisskänneliga röst och det intagande gitarrspelet renderar karaktär. Inte minst öppningen med ”Violescent” och ”Starlight” och avslutande ”This Chapter” imponerar. Att resten inte når samma höjder spelar mindre roll. ”Gone Is Gone” bör trots allt ses som en aptitretare inför den kommande fullängdaren. En aptitretare som lovar en hel del.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.