Annons

Witchcraft - Nucleus (7)

Band: Witchcraft
Titel: Nucleus
År: 2016
Bolag: Nuclear Blast
Betyg: 7/10

Recensent:Tomas Lagerlöf

2012 släppte Örebrobördiga WITCHCRAFT den omhuldade storbolagsdebuten ”Legend”. Att följa upp en sådan framgång torde vara dömt att misslyckas, inte minst då endast sångaren och gitarristen Magnus Pelander är kvar sedan senast. Men skam den som ger sig. Tillsammans med Ragnar ”Rage” Widerberg och Tobias Anger gör frontmannen ett ärevördigt försök. Men om ”Legend” var ett homogent album, där varje enskild detalj hade en självklar plats, verkar ”Nucleus” satts samman enligt devisen ”ju mer, desto bättre”. Resultatet är en ansenlig men spretig historia som stundom känns ofärdig. Avslutande ”Breakdown” är ett paradexempel: hälften ballad, hälften kakofoni. Samtidigt är det mycket som är bra.

Inledande ”Malstroem” är antagligen den tyngsta biten i bandets historia, ”Theory Of Consquences” är en tydlig blinkning till svunna tider. Singelspåret ”The Outcast”, med implementerad flöjt hör, tillsammans med det omfångsrika och meditativa titelspåret till de absoluta höjdpunkterna. Även omväxlande ”An Exorcism Of Doubts” berikar upplevelsen.

Sammantaget når inte ”Nucleus” upp till de högt ställda förväntningarna, emellertid brukar WITCHCRAFTs skivor växa över tid. Betygssjuan bör därmed betraktas som i vardande.  

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.