Annons

Crawl - Worship Death EP (8)

Band: Crawl
Titel: Worship Death
År: 2016
Bolag: Bloodsoaked Records
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon

Dödsmetall blir sällan vackrare än när den är riktigt ful, sluskig och rentav äcklig. Detta är något CRAWL tagit till vara på och fullkomligt vältrar sig i på EP:n "Worship Death". Det som erbjuds är 3 styckna sluskdängor som stinker gammal döds ala AUTOPSY, NIHILIST och REPULSION. Till detta kommer en krossande crustnerv gäng som SKITSYSTEM och DRILLER KILLER skulle döda för. Jag tror inte att jag behöver förklara för någon sann finsmakare hur det låter!

Det som ofta skiljer äldre dödsgäng från nyare dito är att man på den gamla goda tiden kunde hitta riktiga låtar mitt i allt slammer. CRAWL är tack och lov old-school även i den bemärkelsen! Vi snackar inte pophits förstås, men ändå ordentliga låtstrukturer, riff som sätter sig likt epoxylim på hjärnbarken och sångstycken att vråla sönder halsen till! Och när hela munnen smakar blod och nacken känns whiplash-skadad bortom räddning, ja då mår i alla fall den här snubben riktigt, riktigt gott!

Dyrka döden, indeed!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.