Annons

Ad Vitam Aeternam - Abstract Senses (5)

Band: Ad Vitam Aeternam
Titel: Abstract Senses
År: 2004
Bolag: Karmageddon Media
Betyg: 5/10

Recensent: Magnus Gustafsson

Nu blandar fransmännen i Ad Vitam Aeternam sig in i matchen om tungviktstiteln i grenen goth metal. En kamp som hittills har utkämpats av giganter som bland annat Theatre Of Tragedy, Within Temptation och vårt eget värmländska hemmahopp Draconian. Tänk på dessa och ni förstår vilken sorts musik vi har att gör med. Alltså mörk atmosfärisk goth när svärtan är som svartast. Uppsättningen med dödsbrölande manlig respektive skönsjungande kvinnlig vokalist känns igen. 

Nu tror jag inte att Ad Vitam Aeternam kommer att komma särskillt långt i denna kamp med sin debut "Abstract Senses". Det är inte direkt dåligt. Låtarna funkar och nyanskiftningarna sitter som de ska. Men det känns ändå som om det saknas någonting i musiken som gör att det går rakt in i hjärtat som till exempel nämnda Draconians fjolårsdebut "Where Lovers Mourn" (Napalm) gjorde. Kanske spretar fransmännens debut mer och saknar ett klart fokus. Detta gör att "Abstract Senses" ungefär halvvägs förlorar min uppmärksamhet. Jag får anstränga mig för att kunna lyssna koncentrerat rakt igenom skivan. Det är inget bra tecken. Men det finns som sagt en del bra spår som till exempel "Picture of Dorian Gray" och ett par till där det stämmer hela vägen. Detta gör att betyget blir godkänt men med en önskan om att de anstränger sig mer nästa gång.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.