Annons

Adimiron - Burning Souls (7)

Band: Adimiron
Titel: Burning Souls
År: 2004
Bolag: Karmageddon Media
Betyg: 7/10

Recensent: Björn Larsson

När jag tänker på Italien förs tankarna genast åt blonderade svärdbärare med halvdassigt engelskt uttal och en känsla för dur-kompositioner. Det är då väldigt uppfriskande att få en promo i lådan med ett band som Adimiron som ivrigt sitter och snapsar olivolja och väntar på det första italienska vintertäcket. 

Adimiron lirar dödsig blackmetal, eller vice versa, och gör det med bravur. Om jag ska jämföra Adimirons sound skulle jag ganska vågat vilja påstå att dom låter som en mix mellan Dawn och Dissection med en stänk av Death och Kreator. Konstigt va? Ja, men det funkar! "Burning Souls", som är dessa italienska broilers förstlingsverk, består av åtta käftsmällar. Fläskiga introt "Delirium Tremehens" öppnar plattan och lämnar över stafettpinnen till pungsparken "New Day Denied" som snabbt övertygar mig om att jag har en intressant lyssning framför mig. Adimiron rensar på i ett behagligt tempo och trotsar inte en enda grundlag. Det är heller inte nödvändigt, för här har man koncentrerat sig på låtmaterialet snarare än att kortsluta metronomer. "Suffering Voices" är en mer tillbakadragen skapelse som med smakfulla, melodiska tongångar får lyssnaren att drömma sig bort till ett varmt, dock ondskefullt Italien för en stund. 

Jag vill inte påstå att Adimiron kommer att göra några större avtryck i hårdrockshistorien men jag vill ändå hävda att "Burning Souls" är en riktigt köpvärd skiva för er som inte skyr snygg, melodiskt dödsmetall. Riktigt väl framförd gitarronani av Alessandro Castelli ger fler skäl åt er att kolla upp dessa nykomlingar.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.