Annons

Pallbearer - Foundations Of Burden (8)

Band: Pallbearer
Titel: Foundations Of Burden
År: 2014
Bolag: Profound Lore
Betyg: 8/10

Recensent:Tomas Lagerlöf

PALLBEARERs fullängdsdebut ”Sorrow And Extinction” är en skiva som jag ofta återkommer till. Bandets nedstämda men samtidigt förledande doom metal är som gjord för kontemplation. Med ”Foundations Of Burden” flyttar Arkansasgruppen fram positionerna ytterligare: produktionen är bättre, låtarna mer sammanhållna och Brett Campbells röst än mer intagande. Melodierna bildar drömska ljudlandskap som en vill sugas in i, leva i. Växlingarna i tempo från långsamt till nästintill sömnaktigt må framkalla gäspningar i teorin, men i praktiken råder en diametralt motsatt känsla.

”Foundations Of Burden” är lika mycket en inre som en yttre resa som når absolution i ”The Ghost I Used To Be” och shoegazedräparen ”Vanished” där tankarna går till brittiska 90-talsband som RIDE. Men allra mest låter PALLBEARER som just PALLBEARER, vilket är skäl nog att investera i en av årets stora musikupplevelser.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.