Annons

Act of Gods - Stench of Centuries (6)

Band: Act of Gods
Titel: Stench of Centuries
År: 2004
Bolag: Osmose
Betyg: 6/10

Recensent: Jonn Jeppsson

I en recension av EOSTENEM för några veckor sedan ondgjorde jag mig över bristen på bra metalband söder om Alperna. Kort därpå dök franska debutanterna ACT OF GODS upp i min brevlåda och försökte övertyga mig om motsatsen, med 46 minuter grym death metal som främsta argument. Efter utdragna förhandlingar kunde jag och kvartetten enas om följande:

Ultrabrutal döds i stil med genrens storheter - här främst representerade av DEICIDE, CANNIBAL CORPSE och MORBID ANGEL, som jag efter mycket lyssnande på "Covenant" lärt mig uppskatta - är aldrig fel när den spelas med ett lyhört öra för detaljer, omväxling och skapliga låtstrukturer. Även om tre kvarts speltid ger väl mycket musik för pengarna, enligt min mening.

Att låtar heter saker som "Misanthropic chainsaw dismemberment", "Zombie gutsfuck" och "Scent of a burning angel" är ett säkert kvalitetstecken. Likaså att omslagskonsten verkar vara hämtad direkt från skräckrollspelet "Kult" - jag vet inte vem som gjort omslaget till "Stench of Centuries", men det är bland det läckraste jag sett i genren på bra länge och det bär tack och lov inga spår av att ha tillverkats i Photoshop.

Dessutom: melodislingan i "Scent of a burning angel" är inget annat än gripande vacker (nej, få inga fåniga LEAVES EYES-vibbar nu!). När death metal kan beskrivas på det viset är det en ynnest att vara recensent.

Och minsann - det produceras visst bra metal söder om Alperna, även om ACT OF GODS är ett ytterst sällsynt undantag. Vågar jag hoppas på att fler band från Frankrike, Grekland (och varför inte Vatikanstaten!) väntar på att få övertyga mig?

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.