Annons

Disarmonia Mundi - Fragments of D-Generation

Band: Disarmonia Mundi
Titel: Fragments of D-Generation
År: 2004
Bolag: Scarlet
Betyg: 5/10

Recensent: Peter Gustavsson

Det pågår en konspiration nere i söder. Alltför länge har det talats om väst och östkustmetal. Om Göteborg vs Stockholm. På ena sidan återfinns gamla förmågor som In Flames och At The Gates/The Haunted och på andra mer oputsade band som Dismember och Entombed. Nere i söder verkar någon förbannad över detta. Nu försöker man skapa ett Skånemetal också. Det började med band som Darkane och Soilwork, och från detta föddes The Defaced, Terror 2000 och nu ovannämda band Disarmonia Mundi. Med tanke på att sångaren "Speed" Strid återfinns i triangeln Soilwork/Terror 2000/Disarmonia Mundi är det inte konstigt att det låter otroligt lika, men tanken är för mig svår att förstå. Först dyker alltså tankarna upp att göra en otrolig rensmusik och sticka ut från det Soilwork som sedan blev mer välputsade. Så långt är allt väl och Terror 2000 är fött. Musik i en helvetes fart och en vansinnig Speed vid micken är väl fungerande.

Därefter någonstans när Terror 2000 släpper "Faster Disaster" dyker också Disarmonia Mundis första album upp, den föga uppmärksammade "Nebularium". Bandet harvar i gärdsgårdsserien, men från ingenstans dyker alltså Speed upp, och nu är verket här. "Fragments of D-Generation" är ingalunda dålig, men dessvärre har det hörts förut. Massa gånger. Inget nytt eller annorlunda. Slingorna har hörts förut, och de ursinniga vrålen känns mer som upprepningar från band som redan gjort det bättre. Vad bandet saknar är helt enkelt vad Soilwork har. En förmåga att vända upp och ner på saker, och göra oväntade drag. Hoppas på en fortsättning där man bjussar på lite mer av den varan.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.