Annons

Dionysus - Anima mundi

Band: Dionysus
Titel: Anima mundi
År: 2004
Bolag: AFM
Betyg: 9/10

Recensent: Peter Lindgren

Yes! Det här är mumma för mina öron. Svensk-tyska Dionysus har slagit till med ett kanonalbum. Influenserna från t.ex. Helloween och Yngwie Malmsteen är tydliga, så det är som ni förstår inte särskilt originellt. Det är dock lätt att bortse från när låtarna är så grymt starka som de är på den här skivan. Jag gillade debuten "Sign of truth" (2002), men uppföljaren "Anima mundi" är ett par klasser bättre och det säger en hel del.

En låt, balladen "Forever more", faller ur ramen, men den är ändå tillräckligt bra för att det totala intrycket inte ska ta någon större skada. Resten av skivan är nämligen ruggigt bra och titelspåret, samt "My heart is crying" är helt fantastiska. Vilket flyt, vilka refränger! Sedan är det inte bara låtarna som är kanon. Det är oerhört välspelat, Olaf Hayers (Luca Turilli) sång är grym, ljudet är väldigt rent och när det gäller variationen finns det inte heller något att klaga på. Majoriteten av låtarna är snabba, men det finns låtar som bryter av och det blir absolut inte enformigt. Rekommenderas varmt till alla power metal-fans. Så j-a bra!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.