Annons

Carnal Forge - Västerås (Thrashfest - Prisma)

Salas mest notoriska thrashcombo avlutade Thrashfest 2004 i Västerås. En tillställning som förövrigt bestod av banden Leash, Seventribe, 21 Lucifers och Mausoleum. Näst bäst under kvällen var Seventribe som i vanlig ordning genomförde sin spelning med 200% självförtroende. Även Mausoleum förtjänar att nämnas som med sin tekniskt drivna melodiska thrash imponerade stort på mig. En grupp väl värd att hålla ögonen på. Men hur bra dessa två än var hade de inte en chans mot Carnal Forge denna kväll.

För spelningen i lördags måste betecknas som en triumf. Taggade till tusen, kanske för att de nästan spelade på hemmaplan, rensade Carnal Forge banan utan problem. Det är minst två divisioner mellan kvällens tidigare band och Salaborna. Vokalisten Jonas Kjellgrens publikkontakt är total vilket i samspel med det övriga bandets snortajta ackompanjemang gör en granithård totalprodukt. Publiken, som till en ganska stor del består av polare från trakten, trissas hela tiden till intensiv headbanging i de främre raderna. När Carnal Forge fyrar av äldre slagdängor som "Firedemon" eller nyare alster som "Divine Killing Breeding Machine" så är publiken helt med på noterna. Den sistnämnda låten bör för övrigt snarast föras upp på någon lista över potentiella massförstörelsevapen. Live är den oerhört mäktig!

Över lag var Thrashfest en trevlig kväll med ett starkt startfält. Carnal Forge blev kvällens kungar med Mausoleum och Seventribe hack i häl. Jag ser dessutom fram med spänning mot de förstnämndas kommande studioalster som i skrivande stund smids i Studio Undergrounds smedja. Denna platta kan bli hur bra som helst att döma av Carnal Forges dagsform just nu!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.