Annons

Entombed - Stockholm (Arenan)

Entombed har turnerat Sverige runt sedan början av december som ett av banden i paketet "Close-Up made us do it" med bland annat Disfear och Nine. På det avslutande stoppet i Stockholm består kvällen av fyra band, Hard-Ons, Disfear, Entombed och norska Turbonegro. 

Den svenska dödsmetallskvadronen Entombed påminner lite om Motörhead tycker jag. Det är ett av de stabilaste banden i branschen som alltid levererar hög kvalité både på skiva och live. Entombed är alltid Entombed och deras status bekräftas av en trogen publik. Så när "Chief rebel angel" dånar ut som första nummer efter en kvarts bultande hjärtslag som intro i högtalarna så fylls lokalen snabbt av folk. 

Och det är ett taggat Entombed som spurtar mot målfållan! Vi får tunga manglande versiner av både "I for an eye", "Hollowman", "Stranger aeons" och "Retaliation" samt en lång rad andra klassiker till livs från hela karriären denna kväll. Entombed kan inte ha gjort någon besviken! Dessutom försöker bandet att förstärka de sataniska undertonerna i låtarna med hjälp av tjusiga ljuseffekter. När det uppochnedvända korset tänds bakom bandet och pulserar i bländande vitt så lutar sig kollega Josefsson från redan nämnda tidskrift mot mig och säger "det är mycket image nu..." med ett leende på läpparna. Image eller inte, det funkar och det är bara att njuta! 

Entombed är en perfekt avslutning på året och på denna tredagars konsertturné jag befunnit mig på. Av alla de åtta band jag sett under dessa 72 timmar så är detta tillsammans med Dozer bäst i test. Missade du Entombed live 2003 får du skylla dig själv!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.