Annons

Silent Scythe - Karlstad (Kåren)

Det händer mycket kring Karlstadbandet Silent Scythe nu. Man har fått en ny sångare i Fredrik Eriksson samt en ny basist i Peter Ogestad. Men framför allt har man fått ett skivkontrakt med holländska New Aeon Media och i dagarna släpptes plattan "Suffer In Silence", en platta som bandet tidigare bekostat och släppt själv, då under namnet "Longing for Sorrow". Detta återsläpp firades med ett release-party på Kåren i Karlstad där vi bland annat fick bevittna en live-spelning med bandet. "Vi ger alltid allt vi har live och kommer alltid leverera nackbrytande metal åt våra kära skattebetalare", sa bandets grundare Tommi Djukin i en intervju med Metalcentral nyligen. Efter att ha sett spelningen i fredags kan jag inte annat än att hålla med, man gav verkligen allt. Under drygt en timme levererades samtliga stänkare från plattan, förutom då bonusspåret "Feather" som man nästan saknade lite en kväll som denna. Man brände även av några covers, bland annat Metallicas "Damage Inc." och Iron Maidens "Be quick or be dead", samt att icke förglömma en helt ny låt som absolut fick mig att bli övertygad om att det nya material man jobbar på kommer att bli minst lika bra som det gamla, om inte bättre.

Så var det då det här med ny sångare. Det kan inte vara allt för lätt att ersätta en sångare som Tobbe som gjorde ett kanonjobb på plattan. Under ett kort samtal innan spelningen berättade Fredrik Eriksson att han var lite nervös, men om det är så här han gör spelningar när han är nervös får han gärna fortsätta med att vara det. Den rena sången kan möjligtvis förbättras något men i övrigt gör han en kanonspelning. Han är också en mycket stark scenpersonlighet och jag är övertygad om att han kommer att göra Silent Scythe gott. När jag lämnade Kåren denna fredagkväll funderade jag inte på OM Silent Scythe kommer att gå långt, snarare HUR långt man kommer att gå.

Tyvärr verkar metalspelningar i Karlstad dra ganska dåligt med folk nuförtiden och man hade säkert hoppats på mer folk även denna kväll. Glädjande var dock att man ändå lyckades bjuda på en riktigt bra live-spelning och visade tydligt att man verkligen har utvecklats, både som musiker och som live-band. Kanon!Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.