Annons

Vårkänslor

Denna sommar bjuds det på extra många festivaler för oss svenskar. Vi har Decibel festivalen i lilla Bengtsfors som faktiskt ståtar med några riktigt bra namn som doom-kungarna i Candlemass. Eller varför inte bevittna Vintersorg, som i normala fall sällan beger sig under norrlands-strecket. Bevittna lite ärrade veteraner i Clawfinger, Talisman eller Nightingale. Eller varför inte upptäcka nyare förmågor som Seventh one, Dionysus eller Falconer. Det är läge att bli rikligt med ös i dalsland i år! Sweden Rock Festival är alltid en klassisk festival, som alltid lyckas bli roligare för varje år, och detta år tvivlar jag inte kommer bli något undantag. Man stoltserar med riktigt tunga namn som Twisted sister, Yes eller varför inte bevittna gamlingarna i Uriah Heep. Detta år stoltserar man även med lite tyngre band som Mörk gryning och Darkane. Ett nytt drag från SRF's ledning för att locka en ny publik. Om det fungerar återstår att se, men helt klart en kul idè. En nykomling har även dykt upp på festivalkanten. Det är Hultsfred arrangörerna som bestämt sig för att satsa på en egen liten endags metalfestival, döpt till Gates of metal. Hur festivalen blir återstår att se, men frågan är om man kan misslyckas om man på en dag lyckas få ihop band som Kreator, Nightwish, Gamma ray, Merciless, Iced Earth, Wolf osv. Läge för en riktigt bra nykomling på sensommaren! Dock har man valt ett något dumt datum. Det hamnar nämligen mitt upp i den tyska Wacken Open Air festivalen. För de flesta vald som ett mecka mitt i sommaren. Detta året inget undantag. Det är inga småband man fått in. Precis som vanligt alltså. I övrigt ser Bang your heads line-up riktigt vass ut, och kan nog konkurera rätt duktigt med W.o.A i år.

Det är snart på gång igen gott folk. Packa tälten, köp upp er på sprit, skippa duschen i en månad för att skapa den rätta festival-looken och ladda stereon i tid. Festivalsommaren är på intågande. Förväntningarna är höga.... Vi ses i gräset. Väl mött!

Peter Gustavsson

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.