Annons

Ronny Milianowicz - Dionysus

Tjena Ronny! Jag får börja med att gratulera till en lysande debutplatta!

- Kul att du diggar den! Det känns bra att den äntligen är ute!

Skivan är mycket melodiös med endel typiska power metallåtar som verkligen sätter sig, samt endel lite hårdare låtar. Personligen gillar jag ändå mid-tempo låten "Walk on fire" mest av alla låtar. Tycker framförallt att Olaf får ut mycket av sin underbara röst i den låten. Hur skulle du själv beskriva er debutplatta?

- Skulle beskriva den som en platta med en blandning av melodier i samma anda som Helloween men med lite mer balls i gitarrerna.

Har du fått några uppgifter om hur skivan har sålt?

- Skivbutikerna har ju returrätt de tre första månaderna så det är svårt att säga men det land som verkar gå bäst just nu är Spanien.

Berätta lite om hur allt började. Vad var det som fick dig att bilda Dionysus, etc?

- Jag visste bara att jag skulle bilda ett band och sen råkade jag komma över en hel bunt lysande musiker på vägen, vi lirade ett helt år innan vi hittade keyboardist och sångare men nu är vi ett oerhört sammansvetsat gäng och har precis börjat repa för nästa platta faktiskt!

Berätta lite om namnet Dionysus

- Det är namnet på vinguden i den grekiska mytologin. Ett namn som klingar bra och vi kan stå för ordets betydelse. Tankard är ju redan kungar av öl! ha,ha.

Många av medlemmarna är med i andra band, men ni satsar ändå hårt på Dionysus?

- Ja, Dionysus går alltid i första hand så därför är det ingen som surar ut om vi gör andra saker vid sidan om. Det var ett halvår mellan inspelningarna till plattan va ute i handeln så varför sitta hemma och dega?

Hur var det att arbeta med Tobias Sammet?

- Han är en mycket lågmäld herre som är en mycket god lyssnare, det var ett givande och tagande och jag tror både vi och han lärde sej en del av varann.

En ny skiva är redan planerad, när beräknas den släppas?

- Skulle tippa på att vi kanske går in i studio nångång i vår. Då kommer uppförljaren till Salvation, texten är skriven av Joacim Cans i Hammerfall. Joacim är en otroligt begåvad textförfattare och han har skrivit ca: 20 talet texter till min musik. (ej metal)

Har ni några spelningar bokade? Såg blandannat att Decibel är klart?

- Japp det kommer bli en sväng rätt snart genom svedala, mars ev.

Det dyker upp väldigt mycket nya power metalband idag. Det finns inte en risk att det blir för mycket?

- Kvalité kommer alltid att sälja oavsett hur mycket kvantitet det finns där ute :-)

Lista dina:

Favoritband:
- Helloween (gamla), Stratovarius, Rhapsody

Sångare: - Kiske, still.

Gitarrist: - Matias Dieth (gamla UDO)

Trummis: - Scott Travis

Bassist: - Våran Nobby är faktiskt det svängigaste jag stött på.

Keyboardist: - Jens Johannson

Det var allt vi hade för den här gången... avsluta hur du vill:

- Jag hoppas att alla som läser detta ser till att skivan beställs hem av den lokala skivbutiken och att många förfester ska berikas med denna partyplatta! ha,ha!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.