Annons

M. Khaos - N.C.O

Hallå Martin! Först och främst grattis till ett lysande studioalbum! Hur har ni upplevt responsen i allmänhet på Pure Black Disease?

- Hallå själv. Responsen har varit lysande faktiskt, längt över förväntan, men dom dåliga recensionerna rasar säkerligen in ju längre skivan är ute

N.C.O har hållit på sedan 2001 om jag förstår er biografi rätt. Presentera bandet för våra läsare. Vilka är N.C.O och vad står bandet för?

- Den roligaste frågan någonsin i vanlig ordnig, men... NCO har som sagt funnits sen 2001 och innan dess har det gått under namnet Nephenzy, dock har dessa två band bara namnet gemensamt. Jag personligen vill inte att det ska bli missförstånd i den frågan, Nephenzy dog 1999 typ och NCO avlades fram 2001... Bandets koncept är ganska enkelt i alla fall i dess grund, att göra musik som håller i alla lägen, textmässigt och musikaliskt. Bandet i dag och för alltid består av mig (M Khaos) på sång Flatline och Nails på gitarr Demon på bass och Axe på trummor...

Vad har bandet för musikaliska influenser?

- Musik med själ... kort svar men det är dom influenser som finns

Något/några band som ni skulle vilja påstå har influerat er?

- Det finns garanterat... det finns band som har influerat mig textmässigt. som fått fram sidor av mitt inre jag gärna vill skriva om, jag har influenser i fanatism och livet/döden, musikmässigt så finns det väl självklart band som man influeras av, att säga något annat vore en lögn. jag kan dock inte namedroppa i detta fall.

Har ni andra influenser än musik? Böcker, texter, filmer etc?

- Jo absolut, jag läser en hel del och ser ganska mycket på film. delar av det föder ju självklart idér till saker man kan skriva om. men precis som jag svarade i den förra frågan så vill jag helst inte namndroppa 

Vilken kategori skulle du vilja placera bandet i?

- Death black metal. Det är iofs inte hela sanningen men det är det närmsta jag kan komma... vi kallar våran musik Extreme metal eftersom vi inte har någon religös aspekt i just bandets image även om några i bandet har religösa åsikter och då pratar jag självklart inte om kristendom! Så därför kallar vi det inte black metal!

M Axe är involverad i band som NIFELHEIM och WITCHERY, herr Flatline i HYPOCRISY. Har de andra medlemmarna några andra åtaganden förutom N.C.O?

- Ja alla i bandet är involverade i andra band men jag skulle nog gissa att N.C.O är #1 prio. M axe är en förbannat duktig trummis och det vore bara synd om han inte fick spela lite olika stilar, i slutändan så gör det att det blir mer varierat i N.C.O Flatline är inte med i Hypocrisy längre, han hoppade av det bandet för att koncentrera sig på N.C.O och för att han fick en dotter för något år sen.

Hur ser det ut nu de närmaste sex månaderna med spelningar för er? Några inplanerade festivaler/gigs inom en snar framtid?

- Närmaste sex månaderna kommer gå till repning och enstaka gig. vi planerar att spela in en ny skiva innan sommaren 2004. Nästa spelning är här i Linköping den 3 november... sen har vi saker på gång. Men som vanligt så är inget spikat, så därför väljer jag att vänta med information om det. men så fort saker o ting är spikade så kommer infon upp på hemsidan (www.oblivioncreations.com/~nco )

Har ni skrivit något nytt material redan med andra ord?

- Ja, två låtar är så gott som färdiga. Det nya materialet är extremare på alla sätt och vis och titlen på skivan är redan satt. den kommer ha ett tema och texter med en röd tråd, jag jobbar med detta hela tiden nu. 

Aha! Vad kommer alstret att heta? Hur många spår är planerade?

- Ingen kommentar.

Hur ser du på den svenska musikscenen i dagsläget?

- Ganska positivt om man rensar bort all skit, men det kanske man inte kan,, men jag är ändå positiv. Band som, Craft, Watain, Funeral mist, Ondskapt, Malign etc. är alla band som ska prisas.. det finns även en del demo band som kan vara värda att kolla upp. Den svenska scenen är allafall dedikerad, mer än man kan säga om många andra länder!

Hur ser du på black metal scenen i Sverige och omvärlden?

- Sverige är överlägsen om man jämnför med andra länder. Norge har några nya band som är helt ok detsamma gäller Frankrike...

Hur ser du på användandet av t.ex. synthar/alternativa instrument i black metal/metal i allmänhet? 

- Har personligen inget emot det men skulle aldrig använda det i NCO. Det finns många band som gör det galant och andra som misslyckas fatalt.

Att blanda in industriella element i black metal har blivit något som växer fram mer och mer nu för tiden. Hur ser du på detta?

- Jag gillar det om det görs rätt. Satyricon, Thorns och Diabolicum är band som gör det ganska bra. Det kan vara en riktig mood höjare, det finns industridelar i NCO men dom är inte direkt lika uppenbara som i tec. Diabolicum. Ett band som inte spelar black metal för fem öre men sköter industri biten perfekt är roswell (swe).

Jag får tacka för att du tagit dig tid för en intervju! Har du några avslutande ord till läsarna?

- Köp skivan och tack för ditt stöd!

Let the devil in!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.