Annons

Skriet från Underjorden: The Witching Hour

The Witching Hour Press Shot scaled

THE WITCHING HOUR är ett ungt australiensiskt rockband som bildades 2018 i staden Gosford, New South Wales av basisten Bradley Hughes och trummisen Bailey Graeber.

De två, som då stod med fötterna mitt i tonåren, började genast repa i garaget. Under deras sökande efter en passande vokalist fick de ett tips om 16-åringen Taime Marsh från Shellharbour, en sydlig stad också belägen i staten New South Wales. Marsh delade de bådas musikaliska inriktning och var redan en erfaren vokalist tack vare att han kommer från en familj med professionella musiker. Han råkade dessutom vara en grym låtskrivare och seriös gitarrist, så Hughes och Graeber tänkte inte länge innan han fick gå med i sättningen.

Efter att ha nått nummer 1 på australiska musiksajten Triple J Unearthed med debutsingeln "Lay You Down", välkomnades ännu en medlem, andregitarristen Kyle Fardell från staden Orange. Bandet insåg därefter att de hade potential och började sprida sin musik genom att turnera i hemlandet. De släppte sedan ytterliggare två singlar, "Under MSkin" (2019) och "The Ritual" (2020), som båda nådde No.1 på tidigare nämnda musiksajt.

Killarna hade nu tre singlar i ryggen som alla gått upp i toppen av hitlistan och framtiden såg ljus ut. Men så lamslogs världen av Covid-19 och allt förändrades. Men de valde att inte deppa allt för länge utan lade istället sina resurser på att spela in en ny fjärde singel, "Sleep With the Stars", vilkens officiella video du kan ta del av nedan.

Bandet är nu hungriga på att komma tillbaka ut på vägarna och att börja jobba på ett eventuellt debutalbum.

THE WITCHING HOUR är:

Taime Marsh - Sång, Gitarr
Kyle Fardell - Gitarr
Bradley Hughes - Bas, Keyboard
Bailey Graeber - Drums

Länkar:

Officiell Hemsidahttps://www.thewitchinghourofficial.com/

Facebookhttps://www.facebook.com/thewitchinghourcult

YouTubehttps://www.youtube.com/TheWitchingHour/

Triple J Unearthedhttps://www.triplejunearthed.com/artist/witching-hour

 

 

thewitchinghour sleepwiththestars

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.