Annons

Silent Scythe - Longing for sorrow

Band: Silent Scythe
Titel: Longing for sorrow
Antal låtar: 8
År: 2003
Betyg: 10/10
Recensent: Peter Gustavsson

Hemsida: www.silentscythe.tk
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

I Karlstad huserar inte bara sol och hockey. Där befinner sig även vad jag vill påstå är Sveriges hetaste demo-band just nu. Tidiga Silent Scythe var en oslipad diamant. Något som bandets grundare Tommi Djukin slipat på inför bandets uppkommande EP, Longing for sorrow. De vokala insatserna, som tidigare kändes något krystade känns nu överlag som en total käftsmäll! Låtmaterialet är välarrangerat, och produktionen att jämföra med en normal CD-produktion. Det är alltså i de högre ligorna av demo-band som man befinner sig, och troligtvis inte ens det inom kort. 

Longing for sorrow är åtta spår där man valt att ständigt experimentera med olika stilar. Ändå löper framförallt sångaren Tobbe's röst som en röd tråd rakt igenom. Som en mix av Dios skönsång samt Halfords aggressivare partier. Något som sitter som handsken när man inleder med öppningsspåret Longing for sorrow. En låt som i introt drar åt At the gates för att sedan bli lite thrashigare, och just det thrashiga är just vad som känns gemensamt för samtliga spår. Dofter av just At the gates, Testament och dylikt gör att man snabbt kan vicka på huvudet i rask takt med belåten min. I övrigt kan man också återfinna Old world disorder, som senast sågs på tidigare demon Death is coming. Den har dock fått en uppfräschning med ny text och nytt arrangemang, och fått ett rejält lyft! Den tillsammans med Suffer in silence känns som de klockrena "hitarna" i denna EP, där alla låtar faktiskt känns som givna topplåtar allihop! Glöm inte att kika på Silent Scythe när EP'n dyker upp. Kom ihåg var ni hörde det först...

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.