Annons

Min[o]ra - Square One

Band: Min[o]ra
Titel: Square One
Antal låtar: 4
År: 2004
Betyg: 8/10
Recensent: Magnus Gustafsson

Hemsida: www.minora.org
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Utan omsvep säger jag det på en gång. Det här är helt briljant. Göteborgskombon Min[o]ra befinner sig i gränslandet någonstans mellan Tool, Korn och allmänt tung hård rock. Musiken är full av nyanser och intrikat sammanvävd till en väv som känns mycket större än vad en demo bör göra. 

Bandet själva vill inte nämna influenser i det bifogade brevet men på hemsidan kan man utläsa att nämnda Tool har haft stor påverkan på bandet. Men Min[o]ra gör en betydligt rakare och mer lättlyssnad musik än de amerikanska verktygsnissarna. Jag blir alldeles upprymd av "Square One" redan efter två genomlyssningar och vill ha mer. 

Produktionen är som ni kanske förstår av superlativen i första stycket utmärkt. Den har det rätta trycket som jabbar mot mellangärdet när man testar musiken på hög volym. Ändå försvinner inte de där fina linjerna som ger djup och stort intryck. Jag hoppas innerligt att Min[o]ra får chansen att göra en fullängdare snart!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.