Annons

Lucid Legend - Promo 2007 (6)

Band: Lucid Legend
Titel: Promo 2007
Antal låtar: 4
År: 2007
Betyg: 6/10
Recensent: Johan Hagengren

Hemsida: www.myspace.com/lucidlegend
E-Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

LUCID LEGEND från västgötska Vara bildades i kölvattnet av den nya sleaze-vågen 2006, och släpper här sin första demo. Bland sina influenser nämner de obligatoriska GUNS N´ ROSES, MÖTLEY CRÜE och SKID ROW, men också LED ZEPPELIN, PANTERA och BLACK SABBATH. Vad får man ihop av det? Nja, slutresultatet är inte så splittrat som influenserna utan vad vi får är rak hårdrock med betoning på "rock". För det låter betydligt mycket mer rock än metal. Man har byggt låtarna efter beprövade teman men vad gör det när det låter såhär bra! Och cowbellen" stort plus! Jag älskar cowbell i mer rock n´ rollbetonad hårdrock.

Bandet har fått till ett klassiskt rock n´ rollsound som säkert många kollegor i demovärlden eftersträvar. Gitarrerna är till deras fördel inte överdistade, något som tyvärr är alltför vanligt bland sleazeband nuförtiden, utan de håller sig med ett gitarrljud mer likt det på GUNS N´ ROSES klassiska "Appetite for Destruction".  LUCID LEGEND känns förresten inte heller lika klichéfyllda som många andra nykomlingar som ploppat upp på marknaden sedan det blev inne med sprayad lugg igen och det kan bara ses som positivt.

Låtarna rör sig i regel kring midtempo och jag saknar kanske en riktig rökare som urladdning, men överlag får det ändå ses som en välljudande styrkeuppvisning från ett band som jag gärna ser mer av i framtiden.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.