Annons

Fourever - New Era (4)

Band: Fourever
Titel: New Era
Antal låtar: 6
År: 2006
Betyg: 4/10
Recensent: Johan Hagengren

Hemsida: www.fourevernet.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

FOUREVER är ett nytt hårdrocksband från den lilla byn Olofström i västra Blekinge. Medlemmarna studerar musikproduktion på en folkhögskola och repar enligt pressreleasen timtals dagligen.
Kanske därför man väntade sig mer än det man fick.

För några som studerar musikproduktion är ljudmattan väldigt burkig och imponerar inte alls.
Men hur låter det då? Ja, det är halvhyfsad hårdrock av klassiskt manér. Man försöker sig även på några gitarrorienterade slingor som stundtals låter ganska hyggliga.

Man kan skönja halvsnygga stämmor, som i "No More" och "Solitary" stoltserar med en riktigt hyfsad refräng. Men starkast är "Lost in Every Way" som har en lite melankolisk prägel och förmedlar skön stämning.

Men återigen, för att vara musikstuderande som "repar timtals dagligen" så är det ibland ganska taffligt spelat. Trummisen Nina Moilainen, spelar ofta över sin kapacitet och överlag ligger den musikaliska förmågan inte på nivå med bandets drömmar och mål.
Men med ännu mer reptid och generellt starkare låtmaterial kan det mycket väl bli bättre än så här. Men varför kalla sig FOURever när man är blott tre?

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.