Annons

Guerilla - Mass Violence Hysteria (6)

Artist: Guerilla
Titel: Mass Violence Hysteria
Antal låtar: 5
År: 2006
Betyg: 6/10
Recensent: Björn Larsson

Hemsida: www.guerilla.cjb.net
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

"Mass Violence Hysteria" är en demo med thrash metal-bandet GUERILLA från Arvika. Låtarna består av material från bandets två tidigare demos ("Five Year Fuck" och "Terror Balance") sammansatta av franska Maltkross Productions, för distribution i bolagets hemland.

Det här låter, rent musikaliskt, som något NUCLEAR ASSAULT skulle kunna ha spottat ur sig (även om de gubbarna aldrig varit så här tekniska eller tighta) i sina formfasta dagar. Sången består - till skillnad från tidigare nämnda band - av vrålsång och stundtals överraskar man med blastbeats som omväxling till det genomgående mid-tempo-tugget. GUERILLA gör rätt i att inte försöka vara snabbast i världen, utan fokuserar snarare på tyngd och sväng istället. Det borde fler band ta lärdom av i dagens läge då metronomhysterin börjat gå till överdrift enligt mitt tycke.

Problemet med den här demon är dock låtarna. Även om vissa riff är riktigt bra och vissa sångstrukturer (från den annars ganska monotona sångaren) är klockrena, så lider låtmaterialet i det långa loppet. Det maler mest på och i efterhand är det svårt att avgöra vilken låt som är höjdpunkten på "Mass Violence Hysteria". Däremot är det tydligt att GUERILLA besitter de musikaliska färdigheter som krävs för att blåsa skallen av mig i framtiden.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.