Annons

This Haven - A Soul Open Wide (8)

Band: This Haven
Titel: A Soul Open Wide
Antal låtar: 2
År: 2005
Betyg: 8/10
Recensent: Mattias Nilsson

Hemsida: www.thishaven.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Likt några av mina kära medarbetare får jag inleda denna recension med att gå ner på mina bara knän och be om förlåtelse för denna mycket försenade proffstyckning, hoppas att jag kan reparera eventuell skada med ett par vänliga ord istället.

Aah, jag gillar sånt här: Musik som inte går att kategorisera med ett fåtal ord, musik som kräver att man verkligen lyssnar, känner, lever. Ta spridda influenser från stoner, grunge, progressiv metal och en gnutta emocore och lägg på en känslosam röst så har du detta Örebrobands stil, men ord räcker liksom inte till, detta måste som sagt upplevas. Synd bara att vi lyssnare bara bjuds på två små låtar på denna demo, för jag kan gissa att bandet har en hel del material som världen borde få ta del av, snarast möjligt! Det är ju tyvärr ganska svårt att få en riktigt djuplodande inblick i deras värld som det är nu, men  om man lyckas vinna såhär mycket goda vitsord på två låtar är det bara att gratulera.

Enligt bandets hemsida skall de tydligen vara med i ett nyutkommet nummer av Metal Hammer, inte alls förvånande. De är mycket tighta och övertygande i sitt framförande, om än inte kanske det mest originella sound jag hört. Fans av "konstrockband" som TOOL, AT THE DRIVE-IN, THE DILLINGER ESCAPE PLAN, eller varför inte gamla FAITH NO MORE borde verkligen ta och kolla in dem.

Själv sitter jag mest och väntar på mer material, snarast.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.