Annons

Subcyde - 2006 (8)

Band: Subcyde
Titel: 2006
Antal låtar: 5
År: 2006
Betyg: 8/10
Recensent: Björn Larsson

Hemsida: www.subcyde.com
E-mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Det är med stor besvikelse som jag plöjer igenom "War Infected", som är spår nummer ett på SUBCYDEs nya demo. Att inte bandet landade ett kontrakt i och med förra demon "2005" (som jag gav full pott här på Metalcentral) är helt obegripligt, men framför allt en jävla skam. Musiken som sådan gör mig dock inte ett dugg besviken då bandet plöjer vidare med samma feta TESTAMENTiga, dödsdoftande betongmetall som gjorde föregångaren till en kanondemo.
SUBCYDE visar även den här gången upp en variation i sitt låtmaterial som imponerar. Det stenhårda öppningsspåret varvas med PANTERA-grooviga "Final Solution" som så småningom lämnar över stafettpinnen till "The Grey Zone", som inleds med ett ballt o-distat plockintro som förvandlas till en tung jävel som får luggen att vandra från vänster sida till höger sida och om igen.

Trots den hälsosamma variationen så har dock låtmaterialet blivit aningen mer anonymt än det som presenterades på "2005". Dock håller detta en riktigt hög klass tillsammans med den gräddsåsiga produktionen och SUBCYDE är mer än väl förberedda och mogna för skivdebut nu.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.