Annons

Erodead - The Drudgery of Relevant Gods (8)

Band: Erodead
Titel: The Drudgery of Relevant Gods
Antal låtar: 2
År: 2005
Betyg: 8/10
Recensent: Anders Jacobsson

Hemsida: www.erodead.tk
E-mail: ???

Norrköpingsbaserade ERODEAD:s debutdemo är otacksamt kort med sina knappt 8 minuter, men ack så hög kvalitét den besitter. Det handlar om klart kompetent dödsmetall som svänger elegantare än askungen på den legendariska balen i slottet. Askungen lär, enligt rykten (som kommer från mina högtalare), ha kastat balklänningen och ersatt den med skinnbrallor och en tuff ERODEAD-t-shirt.  Dödsgroovet är riktigt schysst och påminner stundtals om CARCASS på "Heartwork"-plattan, men utan att det faller bort från det vinnande svenska sound som vårt avlånga land är så känt och omtyckt för.
Det enda jag kan klaga lite på är mixningen av sången, för den smälter inte riktigt in i musiken. Lite mer effekter hade behövts, men det är ändå ett väldigt litet pris att betala för denna gedigna lilla öronkaramell.
Betyget blir 8 hårdpressade höbalar. Att betyget inte blir snäppet högre grundas på den korta speltiden som lämnar en ganska störande tomhetskänsla. Jag vill helt klart höra mer av ERODEAD och det är NU!

Demon kostar endast en guldtia, så ni kan lika gärna köpa ett extra exemplar som reserv. Spring iväg och posta era beställningar bums!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.