Annons

Black Label Society - The Blessed Hellride

Band: Black label society
Titel: The Blessed hellride
År: 2003
Bolag: Spitfire
Betyg: 8/10

Recensent: Daniel Andersson

Det första som kommer upp i huvudet när man hör namnet Zakk Wylde är Ozzy's suveräne gitarrist. Men vid det här laget så har mannen med nutidens häftigaste gitarrpose även gjort sig ett namn utanför Ozzy, nämligen i sitt egna band Black Label Society. Bandets senaste album "1919 Eternal" fick stora framgångar inom metalscenen, och skivan innehöll en hel del godbitar, men nu har Zakk & Co. lyckats knåpa ihop ett nytt album, "The Blessed Hellride", som defenitivt raderar bort allt eventuellt tvivel om bandets kompetens. "The Blessed Hellride" är en helt suverän platta, lortig hård rock'n'roll med Zakk på sång, och inte vilken sång som helst, utan en skön mix av ångest, vrede och sorg, detta plus förbannat bra gitarrspelade från den samme. Att skivan är "mörk" säger sig självt med namn som "Doomsday Jesus", The Blessed hellride", "Funeral Bell", "Dead Meadow" etc etc...  En rolig överraskning finns även på spåret "Stillborn" där ingen mindre än Ozzy själv gästsjunger.

Att jämföra BLS med något annat band känns svårt, de har en nästintill säregen stil som bara kan upplevas genom att lyssna på skivan.

Helt klart en hit, och skulle inte förvåna mig om det blir en av 2003-års bästa skivor inom rock'n'roll genren.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.