Annons

Beyond Surface - Destinations end

Band: Beyond Surface
Titel: Destinations end
År: 2004
Bolag: Noise
Betyg: 5/10

Recensent: Magnus Gustafsson

Jag börjar bli irriterad på promotionmaterial som hela tiden tjatar om att band som har en viss melankoli och svartögt romantiska texter hela tiden kallas "goth metal". Visst låter Beyond Surface som ett HIM fast med lite mer känsla av Europe men inte fasiken är det någon goth över det här. Melodiös metal med vackra pianoslingor och kraftfulla riff är en mer sanningsenlig beskrivning. 

Först trodde jag att bandet kom från Finland dock precis som HIM och även fränderna Charon, det visar sig att de kommer från vårt södra grannland Tyskland. De sistnämnda presterade ju en av förra årets bästa plattor enligt mig. Och detta påminner starkt om Charon men utan variationen och kompetensen som de finska skogsmännen besitter. Det hela blir i slutändan ganska likartat och upprepande på "Destinations end". Jag har problem att hålla isär vilken låt som är vilken då allting utom balladerna går i samma midtempotugg. Visst finns det potential men till de högre divisionerna är det långt kvar för dessa tyskar.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.