Annons

Àsmegin - Hin Vordende Sod & Sø (8)

Band: Àsmegin
Titel: Hin Vordende Sod & Sø
År: 2003
Bolag: Napalm
Betyg: 8/10

Recensent: Peter Gustavsson

Det är marknad för folkmusik-inspirerad musik nu. Det har också norrmännen i Àsmegin tagit fasta på. Folkmusiken är det gemensamma för den svenska och norska typen av sådan här metal, men därefter skiljs vägarna åt. Att det är norskt går inte att ta miste på. Musiken är mörkare, sången aggressivare och stämmorna uppbyggda kring fler personer med snygga kontraster. Till det kommer även kvinnostämmor som bryter av snyggt mot de manliga vokalist-insatserna.

"Hin Vordende Sod & Sø" är en annorlunda skiva, som definitivt förtjänar att uppmärksammas. Det känns som ett enormt kliv för den norska black-scenen som tidigare varit så stagnerad i akter som Mayhem, Darkthrone och liknande. Àsmegin är därför ett välkommet inslag. Nackdelarna med skivan kan dock vara att det segar till med lite för mycket av folkmusik-inslagen som där blir lite för segdragna. I övrigt rekomenderas skivan starkt. Àsmegin gör ingen besviken!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.