Annons

Arkhon Infaustus - Perdition Insanabilis (3)

Band: Arkhon Infaustus
Titel: Perdition Insanabilis
År: 2004
Bolag: Osmose
Betyg: 3/10

Recensent: Björn Larsson

Osmose Productions slutade vara ett säkert kort för många år sedan nu. Med franska Arkhon Infaustus innanför kavajen förändras inte det faktum att Osmose inte givit oss några nämnvärt imponerade vax på många år. "Perdition Insanabilis" består av nio death/black"metalkängor som efter ett tag mest bara känns saggiga och anonyma. När jag först slängde på plattan fördes tankarna till mäktiga Anaal Nathrakh, men efter en stunds analyserande inser jag till min stora besvikelse att det enda Anaal Nathrakh och Arkhon Infaustus har gemensamt är en lortig, digital ljudbild. En ljudbild som Anaal Nathrakh lyfter till perfektion men som bara gör Arkhon Infaustus musik gråare.

Jag ska inte såga den här skivan fullständigt dock. Det finns ljuskorn. Musiken är väl framförd och här och var dyker en del vassa riff upp som inte gör den här skapelsen till en monoton träckfestival. Sången är riktigt bra och växlar mellan ljusa och mörka growls som även det gör skivan mer varierad. Arkhon Infaustus är värda att kolla upp om man gillar rensig death/black, men de har några reptillfällen kvar innan dom gör your's truly riktigt imponerad!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.