Annons

Kreator - Hate Über Alles

Band: Kreator
Titel: Hate Über Alles
År: 2022
Bolag: Nuclear Blast
Betyg: 7/10

Recensent: Fredrik Magnil

Det är ringrostigt att skriva den första recensionen på väldigt många år. Ringrostiga är dock inte Kreator trots glapp på fem år mellan aktuella "Hate Über Alles" och föregångaren "God Of Violence". Det är inte enbart extrema aggressioner men den tyska metallen är blank som en midnattssol. De har blivit äldre, Mille, Ventor och Sami, 50+. Nytillkomne basisten Frederic Leclercq är bara 44 år. Att de blivit äldre är dock inte nämnvärt negativt märkbart.

Kreator fortsätter i den bana de hittade tillbaka till på 2001 års "Violent Revolution", efter ett allt för experimentellt utforskande 90-tal där "Coma Of Souls" kunde blivit en svanesång för Kreator så som vi kände dem. Det experimentella finns här men inte så de tappar fotfästet. Exempelvis hörs Mille sjunga rent i "Pride Comes Before The Fall", vilket väl kan tyckas onödigt. Rensång, kvinnlig sådan, hörs även i "Midnight Sun" vilket mig veterligen är premiär för Kreator. Kan mycket väl tänka mig att detta drag kritiseras, men jag hatar det inte. Kreator anno 2022 är uppdaterad, kvalitativ, bred, thrash metal.

Thrash-attacker, tempoväxlingar, medryckande melodier och lite därtill… Egentligen vad man bör och tydligen kan förvänta sig av Kreator som visar vitalt att de fortfarande är att räkna med. Men att avsluta med en stillnande sjuminuterslåt drar ner helhetsintrycket.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.