Annons

Vanishing Point - Dead Elysium (6)

Band: Vanishing Point
Titel: Dead Elysium
År: 2020
Bolag: AFM
Betyg: 6/10

Recensent: Johan Engström

Australiensiska VANISHING POINT bjuder på progressiv metal av det mer lättlyssnade slaget.
Musikerna är, som brukligt när det kommer till den här typen av musik, väldigt duktiga på att hantera sina instrument och bandet har en stor tillgång i sångaren Silvio Massaro.
Redan i inledande titelspåret rycks man med ordentligt i de sköna, tunga riffen. Efterföljande ”Count Your Days” har en refräng som jag gillar skarpt och som har fått mig att återkomma till nämnda låt ett flertal gånger. Vi snackar känsla! Lite av plattans problem är dock att medan de bästa låtarna är riktigt bra, så finns det lite för många låtar som inte riktigt sätter sig. De är på intet sätt dåliga, men når inte upp i samma höga nivå som plattans toppar, vilket är synd för annars hade det här varit ett riktigt kanonalbum. ”Dead Elysium” är ändå är ett album som jag har återkommit till ett antal gånger. Faktum är också att bandet har tagit ett stort steg framåt sedan jag upptäckte dem, 2005 med albumet ”Embrace the Silence”.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.