Annons

Hellevator - Sentenced To Hell (8)

Band: Hellevator
Titel: Sentenced To Hell
År: 2020
Bolag: -
Betyg: 8/10

Recensent: Aki Maijala

Att knåda in en traumatisk händelse som en "mall-shooting" i en EP-limpa, bygga en berättelse om dådet till själva domen och begravningen samt trycka in en massa kryddade känslor som glider mellan hat och förtvivlan, samtidigt som man levererar riktigt grym och bra thrash metal borde innebära något slags rekord i Guinness Rekordbok avd Metalmusik.
För det är precis vad Christian Larsson (Last Legion) och Pontus Hermansson (bl.a ex Alchemy) har gjort med Hellevators debut-EP "Sentenced To Hell".

Smakerna blandas med kärlek, rädsla, grymhet och det blir en outstanding dos av thrash på hög nivå. Intensiva toner av speed och sköna melodier kombineras och man lyssnar nyfiket på berättelsen som utspelar sig i sinnet.
Cleansången av Karolina Johansson (ex Roadrunners) sätter en mjuk och fin puts över det hårda och man vill höra mer. Grymt bra tänk att ta med hennes sång i låtarna och man hoppas få höra henne fler gånger i framtida samarbeten för hon höjer verkligen upplevelsen med sin fagra röst.
Tomas Jeppson (Last Lagion) sessionssmiskar skinnet på denna EP och han gör ett grymt bra jobb för det är ett bra och högt tempo utan krusiduller. Man undrar hur många arm- och benmuskler han skickade på rehab efter dessa 5 spår egentligen? Det är nästan så jag själv tar på mig ett svettband när jag lyssnar.

Det märks att grabbarna har spelat ett tag för det är tekniskt snyggt och rent och stundtals innovativt även i en vid genre som thrash. Förvisso har de erfarenheter från olika band men med ett par år bakom sig nu så har de verkligen hittat en snygg kombination där sång och sträng arbetar i symbios.
Soundet för tankarna till Annihilator och Kreator samtidigt som jag får lite härligt ångestfyllda toner av Theatre of Tragedy, mycket tack vare Karolinas och Christians röster. Snyggt.

Helt ärligt är det ingen låt för mig som är sämre än de andra, för hela EP:n hör ihop på ett sätt som gör att varje låt blir intressant och bra. Riktigt bra faktiskt.
Låtarnas tekniska delar och unika egenskaper bidrar till helheten som förser lyssnaren med en känsla av nyfikenhet och det är alltid välkommet. Det gör att låtarna andas friska, förväntasfulla andetag mellan spårbytena och man får verkligen en förhoppning i sinnet om att nästa släpp blir en fullängdare med massor av samma goda kryddor i degen.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.