Annons

Soil - True Self (3)

Band: Soil
Titel: True Self
År: 2006
Bolag: Pinnacle Records
Betyg: 3/10

Recensent: Magnus Gustafsson

Chicagos SOIL är ett sådant där band som i början av sin karriär lyckades skriva en bra låt som heter "Halo" och som återfinns på debuten "Scars" (2002). Det är en sådan där låt där allting stämmer med fläskiga riff, lysande refräng och allt det där andra som krävs för att man spelar låten om och om igen. Tyvärr så är det nog det enda som SOIL lyckats med. Uppföljaren "Redefine" (2004) saknade helt udd och var en rätt trött historia. Efter viss omgruppering är nu SOIL tillbaka med ny sångare i AJ Cavalier (ex-DIESEL MACHINE) bakom mikrofonen och ett bolagsbyte. Tyvärr hjäpte det inte.

För SOIL har kört fast i sin neo metal-doftande sörja. Det är fantasilöst och statiskt. I titelspåret ekar förvisso en del av det som jag nämnde förut men inte tillräckligt starkt. Kanske har den här typen av metal stort genomslag i USA där marknaden verkar omättlig på dessa typer av band men jag betvivlar starkt att SOIL kommer att någon mer platta. Tack och lov. 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.