Annons

Electric Boys - The Ghost Ward Diaries (8)

Band: Electric Boys
Titel: The Ghost Ward Diaries
År: 2018
Bolag: Mighty Music
Betyg: 8/10

Recensent:Gustaf Moskog

När jag ser att ett band som ska släppa nytt så blir jag alltid skeptisk när det rör sig om ett som sträcker sig ända tillbaks till 80-talet. Dem tenderar oftast att försöka för mycket, skapa något nytt och fräscht men samtidigt göra sin gamla publik nöjd, genom att låta som man alltid gjort vilket ofta slutar i medelmåttiga resultat.

Albumet öppnar i högt tempo med ”Hangover in Hannover” och jag kommer ganska snabbt till insikten att ELECTRIC BOYS är inte ett av dessa band. Jag står inte och säger att det låter exakt som tidigare plattor. Men igenkänningsfaktorn på ”The Ghost Ward Diaries” är stor, samtidigt som det låter nytt och fräscht. ELECTRIC BOYS har alltså lyckats med något de flesta band i deras ålder gör fel. ”There She Goes Again” innehåller det mesta man kan önska, ett skönt riff som får dig att plocka upp luftgitarren och lira för att sen sjunga med i den medryckande refrängen. Redan nu känns det som att skivan har nått sin topp, men när ”You Spark My Heart” kommer in i refrängen så skulle jag och min svaghet för semi-ballader med medryckande harmonier säga att det blir ännu lite bättre.

”Love Is a Funny Feeling” får mig att tänka på AEROSMITH, medan jag på vissa andra spår får känslan av tex QUEEN. Ibland känns det som att fem olika band har hjälpt till med denna platta, vilket konstigt nog i detta fallet är en positiv känsla. Funk och rock´n´roll mixas flitigt såsom ELECTRIC BOYS brukar göra. Plattan är genomgående bra med höga toppar och inga riktiga dalar. Slutresultatet blir något som låter väldigt bra och inspirationen lyser igenom musiken från början till slut.

Att välja ut en favoritlåt blir väldigt svårt men måste jag säga någon så är det ”You Spark My Heart”. Det finns inte mycket mer att önska från en skiva i denna genre. Helt klart värd att lyssna på, speciellt om du gillar 70 och 80-talets funk metal. Du kommer inte bli besviken.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.