Annons

Last Legion - Krutdoft (8)

Band: Last Legion
Titel: Krutdoft
År: 2018
Bolag: Självsläppt
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon

Tre långa år har passerat sen jag först fick bekanta mig med Skövde-thrasharna i LAST LEGION. "Demo #2", som då var uppe för granskning, hade sina barnsjukdommarmen lovade ändå mycket gott inför framtiden. Sen blev det tyst. Åtminstone ur min synvinkel sett. Nu är bandet i alla fall till slut tillbaka med en ny skapelse som givits namnet "Krutdoft". En tuff och ypperligt välanpassad titel och precis som sist är det skitig thrash metal som gäller.

Normalt sett brukar snabbare vara bättre i min värld. Åtminstone när det kommer till thrash. LAST LEGION lyckas dock med konststycket att göra intressant och medryckande thrash i ett lägre tempo. Något som är imponerande i sig. Det är dock mer variation än sist och det är helt klart en positiv utveckling. Även vrålsången funkar bättre nu tycker jag. Det är bättre tryck i pipan och mellan varven låter det som att det torde spruta blod ur halsen på herr Olsson! Rivsjärnsvrål deluxe!

Stick i stäv med vad jag skrev ovan om mer drag så är det öppningsspåret "With Hatred And Assault Weapons" som är min omedelbara favorit. Vi snackar inte direkt doomnivå på tempot men låten mosar fram likt en ångvält med sina blytunga riff! Rappa "Starvation and Disease" blir å andra sidan en skön kontrast med sitt hårda driv! Totalt bjuder EP:n på fyra spår och samtliga håller faktiskt samma höga nivå. Den som gillar sin thrash lite skitigare och lite tyngre får sitt lystmäte tillgodosett i kvadrat på "Krutdoft"!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.