Annons

Denied - Freedom Of Speech (9)

Band: Denied
Titel: Freedom Of Speech
År: 2018
Bolag: Sliptrick
Betyg: 9/10

Recensent: Stefan Lejon

Min recension av föregångaren "Let Them Burn" avslutades med konstaterandet att jag såg fram emot fler plattor från DENIED i framtiden. Bandets skönt småthrashiga heavy metal tilltalade mig från första sekund och de hade dessutom en mästerlig vokalist ombord i Johan Fahlberg (JADED HEART). En klockren kombo helt enkelt! Fyra långa år har nu snart passerat sedan dess och förväntningarna är förstås högt ställda på denna uppföljare. Tacksamt nog dröjer det inte långt in på öppningsspåret "Alive" för att inse att gitarristen Andreas Carlsson med manskap fortfarande vet hur en thrashig slipsten ska dras! Sicket öppningsriff! Ribban läggs högt redan där och den svajjar inte heller till en enda gång under skivans 10 "riktiga" låtar. Avslutningsvis bjuds en habil cover på "Stay Hungry" - kanske inte helt nödvändig men den funkar.

Om riffen är huvudingrediensen på "Freedom Of Speech" så är sången grädden på moset. Igen. Jag blev lite orolig när bandet plockade in ersättare för Fahlberg för ett par år sedan. Såväl Germán Pascual (NARNIA, DIVINEFIRE etc) som Andreas Larsson (TWINS CREW) är ytterst kompetenta vokalister,men herr Fahlberg är ändock herr Fahlberg och jag är glad att han är med på båten även denna gång. Nämnde Larsson sjunger faktiskt ändå på en låt, som han också varit med och skrivit, och han gör det definitivt med den äran. Favoritlåtarna just nu stavas annars "Scarred Soul", "The Devil In Me" och "False Truth", men tack vare en grymt hög lägstanivå varierar det för varje lyssning.

Få svenska band är så tragiskt förbisedda som dessa gossar och jag hoppas verkligen att "Freedom Of Speech" kan bli den språngbräda som DENIED förtjänar. Bandet borde redan i dagsläget få speltid på de stora scenerna och festivalerna. Nu hoppas jag bara på ett vinylsläpp framöver så att musiken och det galet läckra omslaget kommer till sin fulla rätt!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.