Annons

Skallbank - Grav Efter Grav (7)

Band: Skallbank
Titel: Grav Efter Grav
År: 2017
Bolag: Big Balls
Betyg: 7/10

Recensent: Stefan Lejon

Rå energi är SKALLBANKs melodi och på EP:n "Grav Efter Grav" finner du just detta i kvadrat! Hur man ska genrekategorisera bandets musik är bortom mig, men death n' roll/dödsrock borde kunna ge en hyfsad hint i alla fall. Musikaliskt är det i alla fall rå och ursinning rock n' roll med en kraftfull punknerv i stil med tidiga HELLACOPTERS eller TURBONEGRO som bjuds. Sången är ännu mer förbannad och gör att, åtminstone jag, hamnar i KVELERTAKs domäner mellan varven. Jag har noll koll på vokalistens bakgrundshistoria men jag skulle inte bli förvånad för en sekund om han gapat om satan och förruttnelse i ett tidigare skede.

Vad du får här är hur som haver fyra förbannade kompositioner som framförs med ungdomlig (?) frenesi och som dessutom är ordentligt catchiga. SKALLBANK har med andra ord alla chanser i världen att nå samma framgångar som sina norska fränder i KVELERTAK! Jag spår stora framgångar i dessa värmlänningars framtid!

 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.