Annons

Ewigkeit - Radio Ixtlan

Band: Ewigkeit
Titel: Radio Ixtlan
År: 2004
Bolag: Earache
Betyg: 5/10

Recensent: Mattias Nilsson

Asch, de gör knappast mitt jobb som recensent lätt idag, Ewigkeit. Denna skiva beskrivs som "A Dark Side of the Moon for the death-metal generation", vilket ju inte är lite pretentiöst, men visst, den är flummig nog för att tilltala fans av allt från Opeth och Tiamat till mer industrirockande tongångar. Detta är i all ärlighet inte direkt dödsmetall som vi är vana vid, utan påminner mer om band i stil med Garden Of Delight, då de använder sig av trummaskin och en hel del missljud i sin framtoning. Visst gillar jag genren som sådan, men detta är väl kanske inte bland toppskiktet.

Tror däremot säkert detta funkar jäkligt bra live på Arvikafestivalen, då det är något som de flesta kan ta till sig, men jag kommer kanske inte ratta in Radio Ixtlan på hemmastereon särskilt ofta, då har jag redan gott om skivor i samma genre. Jag hade i ärlighetens namn hoppats på lite mer än såhär, men det funkar ju gott ändå, så betyget blir därefter " varken bu eller bä.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.