Annons

In Flames - Battles (8)

Band: In Flames
Titel: Battles
År: 2016
Bolag: Nuclear Blast Records
Betyg: 8/10

Recensent:Tomas Lagerlöf

IN FLAMES elfte album, Hansa Studio-producerade ”Siren Charms” delade lyssnarskaran i två. Många var de som hyllade utvecklingen, lika många kom att sky skivan som synden. Möjligen kommer ”Battles” att falla dem något bättre i smaken. Med en föredömlig produktion, signerad Howard Benson (SEPULTURA, MOTÖRHEAD), är den kommersiella kokong som omslöt föregångaren förvisso intakt, emellertid kan blinkningar till svunna tider skönjas.

Inledande ”Drained” anger med sin slagkraftiga refräng tonen för plattans tolv låtar. Bortsett den sju minuter långa, fantasieggande ”Wallflowers” bjuds det i sann IN FLAMES-anda på relativt korta, koncisa kompositioner, samtliga med allsångsvänliga refränger.

Med ”Battles” befäster IN FLAMES sin position som en av Sveriges mest pålitliga hårdrocksakter. Fullträffararna avlöser varandra på ett måhända lättuggat, men ack så effektivt verk. Lyssna bara på ”Like Sand”, ”In My Room” eller det klistriga titelspåret, om du fortfarande tvivlar.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.