Annons

Gojira - Magma (7)

Band: Gojira
Titel: Magma
År: 2016
Bolag: Roadrunner
Betyg: 7/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Att moderns bortgång påverkat bröderna Duplantier torde inte ha undgått någon. Om huruvida detta i sin tur haft inverkan på ”Magma” låter jag vara osagt, men faktum är GOJIRAs senaste giv tecknar ett nytt kapitel i fransmännens diskografi.

Framför allt är det ett mer återhållsamt verk som möter lyssnaren. Tempot har dragits ned till förmån för fler låtar i mellantempo. Det är i mångt och mycket ett lyckat drag då nyanserna och atmosfären extraheras. Vissa kommer sannolikt att låta sig uppröras emellertid rör det sig knappast om någon subversiv förändring. Faktum är ju dessutom att GOJIRA alltid gått sina egna vägar. Så även om ekon av In Flames och Mastodon kan skönjas, samt att det emellanåt blir nästan Meshuggah-tungt, går det inte att misstyda avsändaren. 

Bortsett de instrumentala halvmesyrerna "Yellow Stone" och "Liberation" är "Magma" ett mycket starkt album där singelspåret "Stranded", det meckiga titelspåret och suggestiva "Low Lands" hör till årets mest hörvärda låtar. 

 

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.