Annons

Grand Magus - Sword Songs (6)

Band: Grand Magus
Titel: Sword Songs
År: 2016
Bolag: Nuclear Blast
Betyg: 6/10

Recensent: Staffan Wallin

När singelspåret ”Varangian” damp ned väcktes ett stort mått av tvivel hos mig. Trumljudet var absolut inte min kopp te och låten i sig kändes snäppet för lättsmält ställt mot min uppfattning om hur GRAND MAGUS ska låta.
Djup skepsis har förvisso förbytts mot en viss kapitulation, för ”Sword Songs” är en ok skiva. Men många delar stör mig. Trummorna låter fortfarande dassigt och borde spolas bort i närmsta bidé – även om ett sound är i mångt och mycket en smaksak kommer jag inte vänja mig den här gången. Störst problem har jag med de något snabbare, hurtigare tongångarna, samt att jag upplever att det saknas en riktigt snorbra låt. Närmast kommer ”Born For Battle (Black Dog Of Brocéliande)” och “Master Of The Land”, men det är på tok för lite när man ligger på GRAND MAGUS nivå. Resterande låtar är catchy, men saknar mörker. Någon beskrev det som för lite BLACK SABBATH och för mycket MANOWAR, en uppfattning jag delar.  
Förhoppningsvis kommer det nya materialet till sin rätt live, men på skiva är det helt enkelt inte tillräckligt bra.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.