Annons

Rising - Oceans Into Their Graves (8)

Band: Rising
Titel: Oceans Into Their Graves
År: 2016
Bolag: Indisciplinarian Records
Betyg: 8/10

Recensent: Alex Risberg

Dansk sludge metal. Det är något i den beskrivningen som får musiken att verka extra skitig. Det är som med finsk doom metal. Det låter automatiskt mer deppigt och glåmigt. Men danskarna i RISING spelar inte bara gammal vanlig sludge. Soundet har blandats upp med allehanda andra genres även om fokus ligger på CROWBAR-minnande köttriffande och MASTODON-meck.
Riffen besitter överlag en inneboende doomtyngd, även om tempot skruvats upp en del, som för tankarna till KONGHs melodiösare stunder. Musiken har också ekon av gamla danska hjältar som MERCYFUL FATE och KING DIAMOND i "Old jealousy" och midtempothrash i "Waste deep". Alla dessa ingredienser har bakats ihop till en enhetlig knogmacka som inte känns varken splittrad eller spretig. Och även om ett par svagare spår, som mjäkiga "Coward heart", har nästlat sig in så är "Oceans into their graves" ett album med en väldigt hög lägstanivå.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.