Annons

Bombus - Repeat Until Death (9)

Band: Bombus
Titel: Repeat Until Death
År: 2016
Bolag: Century Media
Betyg: 9/10

Recensent: Tomas Lagerlöf

Den självbetitlade debuten genererade kredibilitet, ”The Poet And The Parrot” hamnade på många kritikers topplistor men med ”Repeat Until Death” lär det kommersiella genombrottet vara ett faktum. Tredje gången gillt och ett nytt kapitel i framgångssagan BOMBUS historia skrivs.

Utan att ta alltför stora avsteg från grundformeln (läs BIG BUSINESS möter MOTÖRHEAD) har göteborgarna denna gång satt samman nio urstarka låtar till en solid och smått sensationell helhet som rymmer såväl variation som bredd. Allt förpackat i en klanderfri produktion. De hårdaste inslagen är måhända färre, men det påverkar knappast slutresultatet som är konsekvent utan att bli förutsägbart. Här samsas till exempel pianoballader med MASTODON-stök och bas-ackompanjerad körsång utan att något faller utanför ramen.

Det enda smolket i bägaren är den alltför korta speltiden om 34 minuter. Å andra sidan rymmer inte ”Repeat Until Death” en enda onödig ton. Bli inte förvånad om du minns 2016 som året då alla pratade om BOMBUS.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.