Annons

The Night Flight Orchestra - Skyline Whispers (8)

Band: The Night Flight Orchestra
Titel: Skyline Whispers
År: 2015
Bolag: Coroner
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon

Att medlemmar från förhållandevis hårda akter, så som SOILWORK och ARCH ENEMY, strålar samman för att lira keyboarddriven mjukrock hör väl knappast till vanligheterna. I THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA är det dock precis detta som händer när Björn Strid och Sharlee D'Angelo gör gemensam sak. Istället för melodisk dödsmetall bjuds vi här på lättsam AOR som snarare än dans- än headbangingvänlig. Tänk SURVIVOR, JOURNEY och Joe Lynn Turner-frontade RAINBOW så vet du ungefär var det landar. KISS runt "Asylum" är en annan referens som dyker upp i min skalle mer än en gång. Det får åtminstone mig att outsökt tänka på solglasögon, nedcabbade bilar, färggranna kavajer och svajande palmer.

Bandets piece de resistance är hur som haver Strid som imponerar å det grövsta med sin sång. Att han kan mer än att bara vråla har han bevisat mången gång om i SOILWORK, men att han kunde sjunga så här snyggt trodde jag faktiskt inte. Sicken pipa för klassisk rock! När låtmaterialet också håller genomgående hög standard är egentligen allt som behöver sägas sagt. Ett absolut måste-köp för den som gillar sin rock åttiotalsdoftande och alldeles, alldeles underbar.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.