Annons

Malevolent Creation - Dead Man's Path (6)

Band: Malevolent Creation
Titel: Dead Man's Path
År: 2015
Bolag: Century Media
Betyg: 6/10

Recensent: Stefan Lejon

För 24 år sen släppte MALEVOLENT CREATION en av tidernas absolut starkaste dödsmetalldebuter, "The Ten Commandments". Även uppföljaren "Retribution" (1992) hör i mina öron till det absoluta toppskiktet inom genren. Allt sedan dess har gitarristen Phil Fasciana fortsatt att mangla ur sig plattor; en del riktigt grymma och andra som bäst halvdana. Oavsett så gillar jag övertygelsen i deras (upponervända)korståg och energin har det aldrig varit något fel på. "Dead Man's Path" är hur som haver bandets första skiva på 5 år; deras tolfte totalt och till bandets fördel kan jag direkt meddela att det inte är något fel med energin den här gången heller. Med tanke på att tre medlemmar var med redan när första demon spelades in 1987 så blir man rätt imponerad faktiskt. Gubbar kan!

Låtmässigt och soundmässigt låter det ganska precis som det alltid gjort. MALEVOLENT CREATION stryker inte någon medhårs utan går in med en rak höger mot näsroten direkt och sen fortsätter den audiella misshandeln oförtrutet i tre kvart. Ett par spår sticker ut som extra kvalitativa i en anrättning som i övrigt, trots den brutala energin, mest rullar på utan att imponera nämnvärt. Mina personliga favoriter just nu heter "Corporate Weaponry" och "Resistance is Victory". Två låtar som köttar på så gott att man vill återkomma till dem gång på gång!

Gillar man MALEVOLENT CREATION så lär man förstås gilla även denna. I övrigt tror jag inte att det här heller är skivan som för bandet till toppen rent försäljningsmässigt. Men en stjärna i kanten blir det ändå för kämpainsatsen!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.