Annons

Entombed AD - Back to the Front (5)

Band: Entombed AD
Titel: Back to the Front 
År: 2014
Bolag: Century Media
Betyg: 5/10

Recensent: Stefan Lejon

Entombed är Entombed är...Entombed A.D!? I över 20 års tid har man alltid vetat vad som komma skall när Entombed släpper nytt. Visst, ett stilskifte mot ett mer rockorienterat sound skedde i och med "Wolverine Blues" och kanske främst "To Ride, Shoot Straight...", men man har alltid kunnat höra vilket band som varit i farten. När så Alex Hellid klev av/fick sparken (?) uppstod frågan; "Kommer det fortfarande att låta som Entombed?". Svaret är förstås ja. Ett så pass inarbetat sound förändras inte över en natt och gubbarna vet förstås hur en slipsten ska dras - Hellid or no Hellid.

"Back to the Front" är alltså den första plattan under namnet ENTOMBED A.D. och allt är mer eller mindre som vanligt i Stockholmarnas värld. Petrov grymtar på som bara han kan och övriga manskapet öser på som om världens undergång låg runt hörnet. Tyvärr håller inte låtmaterialet samma klass som på föregångaren "Serpent Saints", som i mitt tycke var deras bästa sedan tidigt 90-tal. Det finns ett par riktiga fullträffar som "Kill to Live" och "Pandemic Rage" med som helhet haltar skivan betänkligt.

Till syvende och sist tycker jag ändå att det är helt rätt av bandet att köra på. Potentialen finns fortfarande där och jag håller tummarna för att nästa platta blir ett lyft tillbaka till toppen. Mer kraft och tid bör dock läggas på låtsnickeriet.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.