Annons

Evil Conspiracy - Prime Evil (8)

Band: Evil Conspiracy
Titel: Prime Evil 
År: 2014 
Bolag: Sliptrick
Betyg: 8/10

Recensent: Stefan Lejon

Power metal är kanske fel benämning för att beskriva EVIL CONSPIRACY. I alla fall om man normalt sett applicerar termen power metal på band som EDGUY eller FREEDOM CALL. Personligen tänker jag snarare på akter i stil med ICED EARTH, eller varför inte JUDAS PRIEST på "Painkiller". Heavy metal som sparkar röv helt enkelt. Gärna med en ordentligt dos redig thrash i botten. Precis som EVIL CONSPIRACY med andra ord!

"Prime Evil" kan knappast heller beskrivas som nydanande. De flesta "knep" bandet använder sig av har nyttjats förr. I vanlig ordning handlar det istället om HUR man använder sig av dessa komponenter - dubbla gitarrharmonier, högpitchad sång etc etc. Gör man fel så blir det plastig, styltigt och klichéartat. Gör man det på rätt sätt, ja då kan det istället bli precis hur jäkla bra som helst! Och någonstans där finner vi dessa Kumlaiter. En intressant sak med bandet är att detta är mitt första möte med dem. Utan att ha bakgrundskollat bandet överhuvudtaget kände jag instinktivt att det måste finnas någon koppling till MEMORY GARDEN. Mäkta förvånad blev jag när jag sedan fick reda på att banden delat sångare under en kortare tid. Huruvida Stefan Berglunds två år korta sejour i bandet påverkat framtida låtskrivande låter jag vara osagt. Kopplingen finns dock absolut där rent soundmässigt.

Men nog pladdrat nu. Jag kan inte se hur någon som diggar heavy metal skulle kunna ogilla detta. Detta är en sannerligen en värdig utmanare till JUDAS PRIESTs senaste alster. Den når kanske inte samma höjder i enskilda låtar, men som helhet är den klart starkare! Jag uppmanar med andra ord alla som känner sig träffade att kolla upp EVIL CONSPIRACY snarast. Ni kommer inte att ångra er.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.