Annons

Ended - About to Fall (5)

Band: Ended
Titel: About to Fall
År: 2014
Bolag: Eget släpp
Betyg: 5/10

Recensent: Stefan Lejon

Jag blir inte riktigt klok på ENDED. Visst, gitarrerna är tunga och det finns en del avgjort progressiva inslag med udda taktbyten, men vad är det egentligen jag hör!? Min första tanke är faktiskt att det är någon typ av tung indie-pop jag lyssnar på. Speciellt sångmelodierna lutar ofta åt det hållet. Samtidigt dyker DREAM THEATER kring "Scenes from a Memory" upp i tankarna flera gånger...och GREAT WHITE (!!) för den delen. Jag blir som sagt inte riktigt klok på det hela. Det tog också många, många genomlyssningar innan jag ens började forma en idé om vad jag egentligen tycker. Vad är kontentan då? Jo, jag har fortfarande lika svårt att placera bandet, men jag gillar det jag hör och det är förstås hela poängen med musik. Är det bra så är det bra.

Jag kan tänka mig att det här kan tilltala de flesta med en fäbless för melodisk hårdrock i allmänhet. ENDED bjuder nämligen på sköna refränger, smäckra melodier och en hel del överraskningar. För att nå ut till en större publik krävs nog dock att de "streamlinar" soundet och hittar ett mer sammanhållet stuk överlag. Potentialen finns definitivt redan där.

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.