Annons

Arch Enemy - War Eternal (6)

Band: Arch Enemy 
Titel: War Eternal
År: 2014
Bolag: Century Media
Betyg: 6/10

Recensent: Stefan Lejon

När Angela Gossow greppade mikrofonen i ARCH ENEMY år 2001 inleddes en ny och mer öppensinnig era i metalsfären. Visst, kvinnor som Doro och Sabina Classen hade varit med i svängen länge, men det var en vansinnigt testosteronstinn värld Gossow klev in i. När hon nu väljer att kliva av tåget går bandet självklart vidare med en ny kvinna på vrålsång. Idag finns det nämligen ett relativt brett urval och Alissa White-Gluz är helt klart en värdig efterträdare. Hennes röstomfång, märk väl att det inte blir någon rensång nu heller, är dessutom större och mer varierat.

Musikaliskt är det inte några överraskningar vi bjuds på, utan Michael Amott med manskap vandrar vidare på redan upptrampade stigar. "War Eternal" är en högst logisk uppföljare till "Khaos Legions" och innehåller samma lättsmälta, punkigt energiska melodidöds som blivit bandets signum. Låtmässigt håller det också samma kvalitet, även om jag saknar en dunderhit i stil med "No Gods, No Masters". På något sätt får man känslan av att detta är en "mellanplatta" och att nästa skiva kommer att visa den nya sättningens fulla kapacitet. Om så blir fallet återstår förstås att se.

Diggar du ARCH ENEMY så är "War Eternal" ännu en smörgåstårta att smaska i sig med gott samvete! Men nästa gång, då jäklar!

Följ Metalcentral på Facebook för det senaste inom metal i form av recensioner, nyheter, bilder, videos och exklusiva tävlingar, direkt i din news feed.